Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Veszélyes kapcsolat? 8 figyelmeztető jel

Vannak jelek, amikre már a legelején jó odafigyelni.

Az újdonsült barátságok és szerelmek nagyon jó dolgok, de veszélyeket is hordozhatnak magukban. Néha bizony kigyullad a piros lámpa.

Szép, de tüskés

Szép, de tüskés

Mindenkinek (na jó, majdnem mindenkinek) szüksége van néha arra, hogy időnként új emberi kapcsolatokat teremtsen. Lelkileg, intellektálisan nagyon frissítő, megtermékenyítő tud lenni például egy új barátság. És akkor még nem beszéltünk egy újonnan beköszöntött szerelem testi-lelki áldásairól.
A néha euforikus állapot ellenére sem tanácsos azonban megfeledkeznünk az óvatosságról. Nem biztos, hogy első pillantásra jól ítéljuk meg azt, akivel nemrég ismerkedtünk meg. Vannak a veszélynek olyan figyelmeztető jelei, amelyeket már a legelején észre kell vennünk. Ezek úgy világítanak az új barát, szerelem homlokán, mint a piros lámpák. Figyeljen oda rájuk!

1. Nem lehet vele kommunikálni.

Vannak olyan emberek, akik nem képesek őszintén, nyíltan beszélni a világ dolgairól. Nem lehet velük kommunikálni érzelmi vagy lelkiismereti kérdésekről. Az ilyen közeletéseket elhárítják: elsumákolják, nyersen visszautasítják vagy egyszerűen elviccelik. Az is előfordul, hogy az érzelmi természetű dolgokat kiszámíthatatlan hangulatingadozásokkal kezelik, vagy egyszerűen "bevágják a durcit", és nem hajlandók szólni önhöz. Ha ezt tapasztalja, akkor könnyen lehet, hogy veszélyes kapcsolatba bonyolódtott.

Konrtolláló személyiség

Konrtolláló személyiség

2. Éretlenül, felelőtlenül viselkedik

Találkozhat olyanokkal is, akik nem tudják kezelni a saját életüket: a legegyszerűbb, legalapvetőbb mindennapi  jelenségek kézben tartásával is problémájuk van. Ígérgetnek, halogatnak, sumákolnak, és ha szembesíti őket mindezzel, akkor lázadoznak. Mindig van valamilyen indokuk arra, hogy miért nem érkeztek időben, miért felejtettek el pénzt hozni magukkal, miért változik a program az utolsó pillanatban, vagy hogy miért képtelenek a helyzethez mérten viselkedni. A hibás mindig valaki más, ha pedig ilyen nem áll rendelkezésre, akkor a világ. Óvatosan: az ilyen emberek veszélyt jelenthetnek önre!

3. Megbízhatatlan

Vannak emberek, akiket soha nem tud rendesen kiismerni. Az ilyenről időről időre kiderül, hogy valami nem úgy van, ahogy mondja, vagy beállítja. Hazugságokon, csúsztatásokon kapja rajta, amiket ügyesen magyaráz és takargat. Csakhogy egy idő után akármilyen ügyesek a magyarázatok, valami nem stimmel. Ezek még akkor is ijesztő figyelmeztető jelek, ha apróságokról van szó. Ha valaki állandóan rejteget valamit, akkor  ön soha nemtudhatja, mikor tesz valami félelmetes felfedezést. Mint ahogy az is benne van a pakliban, hogy lesz, amire soha nem jön rá. Ez a legijesztőbb lehetőség: veszélyes kapcsolatba lépett.

4. Túl sokan nem szeretik

Ha az ismeretségi körében vagy a családjában állandó jelleggel fenntartások fogalmazódnak meg a partnerével vagy barátjával kapcsolatban, akkor ott valami baj van. Amíg csak egy-két ember fúrja az illetőt, az sok mindennel magyarázható, de ha túl sokan ingatják a fejüket, az veszélytes kapcsolatot jelent. Ilyenkor elkezdhet azon gondolkodni, hogy nem csak ön védi-e valami okból, pedig az illető nem érdemli meg. Azok az emberek, akik szeretik és ismerik önt, kívülről látják az emberi kapcsolatait. Hallgasson rájuk, mert lehet, hogy nem mondanak hülyeséget.

5. Kontrollálni akar

Az agresszív ember egyik legfőbb ismertető jegye, hogy már a kapcsolatai korai szakaszában koltrollálni akarja a másikat. A mindennapi élet minél több területén át akarja vanni az irányítást az élete fölött: meg akarja szabni, hová mehet, kikkel találkozhat, milyen filmeket nézhet, milyen zenét hallgasson. Féltékeny a barátaira és a családtagjaira, ki akarja sajátítani magának, éket akar verni ön és mindenki más közé, aki önnek fontos. Minél erősebb ez a viselkedésmód, annál komolyabb a veszély, annál erősebb a figyelmeztetés is: meneküljön!

6. Ismeretlen, gyanús dolgok vannak a múltjában

Ha valaki egy új emberi kapcsolatba kezd, természetes vágya, hogy megossza a másikkal az életét, a múltját, az örömeit és bánatait. Így van ez új barátság és új szerelem esetén is. Egy őszinte kapcsolatban előbb-utóbb elérkezik a nagy beszélgetések ideje. Amikor azonban valaki rejteget valamit, titkolózik, vagy hazugságokba keveredik a múltját illetően, akkor baj van. A figyelmeztető jel tiszta és világos: veszélyes kapcsolatban van. Meneküljön!

7. Túl sok megszakadt kapcsolata van

Az még könnyen lehet, hogy valakinek nem jött össze egy-két kapcsolata a múltban, de önnel minden másképpen lesz. Az viszont már komoly figyelmeztető jel, ha minduntalan előbukkannak a megszakadt kapcsolatok. Különösen akkor, ha ezek mindig "a másik hibájából" szakadtak meg. Ez azt jelentheti, hogy az illető nem csak képtelen a tartós és kielégítő emberi kapcsolatra, hanem azt is, hogy a saját személyiségét sem tudja reálisan érzékelni és értékelni. Vigyázzon, mert veszélyes kaapcsolatba kezdett!

8. Függőség jelei mutatkoznak rajta

Már az enyhe függőségek jelei is aggodalomra adnak okot. Ilyen például, ha valaki társaságban sokat iszik, el-elszív egy füves cigit, és nem hajlandó a az ön kedvéért abbahagyni, vagy nem képes elviselni, ha visszautasítja az ágyban. Mindezek, ha már egy kapcsolat elején előbukkannak, valószínűleg súlyosabb állapotot rejtegetnek. Márpedig egy súlyos függőség nem csak magát a függőt teszi tönkre, hanem mindenkit, aki a közelében van. Önnek nem az a feldata az életben, hogy megpróbáljon másokat a saját boldogságának feláldozásával megmenteni a sorsuktól. Az ilyen kapcsolat veszélyes önre nézve: jól gondoljameg, mit csinál!