Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Nem lehet akárki ördögűző

Óriási szerencsénk van, hogy létezik az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége (International Association of Exorcists). A világban ugyanis hemzsegnek a démonok és ördögök. Ez nem valami középkori babona, hanem szilárd alapokon nyugvó tény, amit a huszonegyedik század vezető ördögűzői erősítenek meg.

Egy  modern szervezet

Szóval az ÖNSZ-t 1990-ben alapították, és 2014-ben Ferenc pápa is áldását adta a tevékenységükre A vezetőjük a nemrégiben elhunyt  Gabriele Amorth atya volt. Ő egymagában annyi démontól szabadította meg az emberiséget, hogy nyugodtan nevezhetjük az ördögűzés Rambójának. Ha elképzelünk egy ilyen megállíthatatlan sátángyilkológépet, feltételezhetjük, hogy naponta legalább tíz megszállottból hajtja ki a gonoszt. Ez – ha egy hosszú és termékeny, negyven éves életpályát feltételezünk – 146 000 démon csúfos bukását jelenti. Azonban téved, aki ilyen keveset képzel Amorth atyáról. Ő ugyanis a saját elmondása szerint legalább 160 000 ördögűzést hajtott végre.

 

Még véletlenül sem arról van szó tehát, hogy zavarodott elméjű, babonás öregemberek ördögűzősdit játszanak, és egy csomó hiszékeny embert halálra rémítenek. A valóság az, hogy a világon ijesztően megerősödött a sátáni, démoni jelenlét. Ezt nem én mondom, hanem az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége, mégpedig pápai útmutatás alapján. Aki nem hiszi, járjon nyugodtan utána: a Szövetségnek természetesen honlapja és Facebook-profilja és -csoportja is van, ahol az áldozatos munkát végző szakemberek megvitathatják egymással a munkájuk szakmai részleteit.

Legyen ön is tag!

A tagságnak számos előnye van: a tagok igazolványt és engedélyszámot kapnak,  használhatják a cég logóját, segítséget kapnak a névjegykártya-készítésben, szerepelhetnek helyi ördögűző-adatbázisokban, képzési anyagokhoz férhetnek hozzá, és természetesen publikálhatnak a zárt Facebook-csoportban.

Persze nem lehet akárki ördögűző, mert ez a komoly munkakör nagy felelősséggel jár. Aki be akar kerülni egy ilyen szervezetbe, annak püspöknek vagy legalább felkent katolikus, anglikán, gnosztikus vagy ortodox papnak kell lennie. Kálvinisták és lutheránusok persze szóba se jöhetnek. A tagság kétféle formában létezik: teljes és társult tagként. A társult tagok csak ördögűzősegédek lehetnek, és később egy teljes jogú ördögűző ajánlásával válhatnak maguk is igazi ördögűzővé.

Egy igazi szakember

Egy igazi szakember

Ördögűzőképző

Aki komolyan gondolja ezt a szakmát, elmehet tanulni abba az ördögűző-szakiskolába, amelyet Cipriano de Meo atya alapított 2003-ban. Itt magas szintű képzésben részesülhet ebből az összetett tudományágból. Cipriano atya egyébként igazi nagyágyú: 1952 óta gyakorolja a mesterségét.

Különben is: minden vezető szakember egyetért egy alapvető dologban: a világnak égető szüksége van sok új ördögűzőre. Nagy a baj, terjeszkedik a Sátán. Amorth atya megfogalmazásában „lelkipsztori vészhelyzet” van. A szakemberek külön említést tesznek az ördöggel paktáló Slayer-nevű heavy metal-együttes tevékenységéről. Veszélyt jelent továbbá az áltudományos babonaság terjedése is. Asztrológia, tenyérjóslás, tisztánlátás ugyanis – amint az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége megállapítja – nem létezik: mindez csak a sátán, a démonok és gonosz lelkek műve.