Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Írások

Köztünk élő pszichopaták

Kíméletlen,ragadozó

A pszichopata figurája sokak gondolataiban valamiféle ravasz vagy őrjöngő elmebetegként él. Hannibal Lecter, Bonny és Clyde, Joker és a többiek. Ez azonban leegyszerűsített kép. A helyzet sokkal bonyolultabb, és valószínűleg sokkal veszélyesebb. Tovább »

Hétköznapi szadisták

Van, aki szívesen darál élő bogarat

Szívesen darálna élő bogarakat? Tetszenek a fájdalmas fail-videók? Kedvtelve nézi a legbrutálisabb kiütéseket? Ha igen, akkor jó eséllyel Önben is van egy kicsi a hétköznapi szadizmusból. Tovább »

A csecsemők és a stressz

Az anya, a csecsemő és a szeretet

A stressz általában az egész családra kihat, mindez pedig döbbenetes erővel csapódik le a gyereken. Hogyan segíthetünk a csecsemőnek a stressz kezelésében? Tovább »

A társfüggő kapcsolat kínjai

Jean-Baptiste Greuze: Az eltörött tojás

A társfüggő ember az általa kikényszerített szeretetért és elismerésért önkéntes szenvedéssel és mártíromsággal fizet. Tovább »

Nárcisztikus gyereket nevelünk?

A dicséret nem automatikusan jár

Mi történik az önimádó szelfik világban azzal a gyerekkel, aki - függetlenül a valóságtól - mindig csak dicséretet kap? Tovább »

9 kártékony tévhit a rákról

A rák a modern kor mumusa

Olyan egyszerű lenne, ha igaz lenne az a sok minden, amit az Interneten olvasunk eltitkolt igazságokról, csodás gyógyulásokról, ősi gyógymódokról és pofonegyszerű, de hatékony kúrákról. Tovább »

Viselkedészavar és szeretet

Amikor dübörög a gyerek fejében a heavy metal

A gyerekek viselkedészavara sok család életét keseríti meg. A kezelés nehéz, a stressz óriási. A leghatékonyabb módszer - a PCIT - nem csodaszer, de működik. Tovább »

Depresszió és magány

A depresszió kegyetlen rabság

Depresszió: a világon minden ötödik ember megtapasztalja valamikor az élete során. A betegek egyharmada nem reagál semmiféle kezelésre. Akik reagálnak, azoknak a négyötöde valamikor a későbbiekben visszaesik. Átlagban négyszer. Tovább »

Tudathasadás és többszörös személyiség

Elfojtott emlékek rémségei

Borzongató és egyben romantikus történetek keringenek emberekről, akikben több személyiség él. Egymástól függetlenül, egymásról nem is tudva. Akár több százan is lehetnek. Hm... Tovább »

A wifi, a mobilinternet és a magánélet

A wifi és a mobilinternet átveszi az uralmat

A wifi és a mobilinternet akármennyire is hasznos, minden eddiginél súlyosabb veszélyt jelent az emberi kapcsolatainkra. Egymást elvileg kizáró dolgok között mosódik el a különbség, elmaszatolódik a világ. Tovább »

Oldalak