Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Hogyan lehet ön is arrogáns, undok alak

Íme egy öt pontból álló útmutató ahhoz, hogyan kell agresszív, arrogáns technikákkal mindenkit az ellenségünkké tenni.

Ha ön is tudni akarja, hogyan működnek az igazán arrogáns és ellenszenves emberek, akkor itt következik egy recept, ami mindig beválik. Csak követnie kell az alábbi öt lépést, és biztos lehet benne, hogy megbánt, megaláz másokat. Így hamarosan összerezzennek, amikor megjelenik a színen, és elhúzzák a szájukat, amikor meglátják a nevét a mobil kijelzőjén. Ha igazán professzionálisan csinálja, akkor elkezdik kerülni, és jól kibeszélik a háta mögött. A recept tehát a következő.

 

Caravaggio: Judit lefejezi Holofernészt

Caravaggio: Judit lefejezi Holofernészt

 

1. Kötözködve, kéretlenül kezdeni

Mindig, minden beszélgetésbe kapcsolódjon be kéretlenül is! Nagyon fontos azonban, hogy építő jellegű, vagy egyetértő megjegyzéseket soha ne tegyen. A hozzászólásnak kellemetlennek és kioktató jellegűnek kell lennie, gyakorlatilag a beszólás kategóriájába kell esnie. Külön előny, ha ön saját magára hivatkozik példaként, és magabiztosan kijelenti a saját eljárását az adott üggyel kapcsolatban, amivel bebizonyítja a felsőbbrendűségét mindenki mással szemben. A legravaszabbak kiválasztják a beszélgetés egyik olyan vonulatát, amit a résztvevők csak érintőlegesen említenek meg, és erre céloznak a kellemetlenkedő megjegyzésükkel. Így később méltán hivatkozhatnak arra, hogy ők soha nem szólnak bele semmibe. És ne felejtse: alapvető követelmény, hogy akkor is beleszóljon egy beszélgetébe, ha senki nem invitálta. Például hárman jóízűen társalognak a büfében arról, hogy milyen érdekes dokumentumfilmet láttak az első világháborúról. Ekkor jöhet az ön jelenete:

- Nem tudom, mit esznek az emberek ezen a sok ostoba dokucsatornán! Csak önmagukat ismétlik, és negyedőránként tíz perc reklámot adnak. Hát gratulálok, akinek ez tetszik, az magára vessen. Én nem nézek semmi ilyen baromságot, nekem ennél drágább az időm. Dolgozom, gyereket nevelek, nincs időm ilyen kártékony hülyeségekre.

2. Kiprovokálni egy kontrát

Sokan már ekkor meghátrálnak, és inkább hagyják az egészet a fenébe, mert nem akarnak ilyen céltalan konfliktusokba belemenni. Szerencsés esetben ön már szét is robbantotta a társaságot, és mindenki más keserű szájízzel elindul a dolgára. Ha azonban szerencsésen alakul a helyzet, akkor lesz valaki, aki megelégeli ezt az arrogáns viselkedést, és szembesszáll önnel. Ő is beszól. Például:

- Azért azt csak nem mondod, hogy minden dokumentumfilm hülyeség, és neked nem tudnak újat mondani az első világháborúról?

Ezzel az áldozat tövig benyelte a horgot, lejátszódott a játszma második szakasza, ön pedig felkészülhet a harmadikra.

3. Kíméletlenül kicsinálni a keménykedőt

Ön ekkor jogosan háborodik föl. Elvégre valaki nem ismerte el a győzelmét és az erkölcsi fölényét. Most jött el az ideje, hogy mindent elsöprő rohamot indítson a vakmerő és igaztalan támadó ellen. Megrendítő erejű csapásokat kell osztania, tehát elengedhetetlen, hogy fölülemelkedjen az eredeti vitatémán. Ebben a fázisban már általános erkölcsi síkon kell támadni, és be kell bizonyítani, hogy az ellenfél minden szempontból téved, sőt nem csak, hogy téved, hanem mint ember sem állja meg a helyét társadalomban. A végeredmény mindenképpen az legyen, hogy az illető valamit nagyon rosszul kezel, tulajdonképpen az élet alapvető dolgaiban tévúton jár, szánalomra méltó, értetlen, unintelligens és erkölcstelen személy. Például:

- Nem, ha nem vetted volna észre, én egészen másról beszéltem. Szerintem ugyanis nem mindegy, hogy ki mivel tölti az idejét abban a néhány évtizedben, ami megadatik nekünk. Én a magam részéről megpróbálom értelmes és tartalmas dolgokkal kitölteni azt az időt, amit a családommal töltök. De persze ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. Te, úgy látszik, egy másik utat választottál, nekem ehhez semmi közöm, azt csinálsz, amit akarsz, mindenki úgy éli az életét, ahogy jónak látja!

4. Következetesen kierőszakolni a kapitulációt

Ezt a passzív-agresszív taktikát megingás nélkül, fáradhatatlanul és kíméletlenül folytatni kell egészen a végső győzelemig. Előbb-utóbb ugyanis a legtöbben belefáradnak, és olyan frusztráltak lesznek, hogy elmegy a kedvük az egésztől. Ezzel a pökhendi, agresszív módszerrel ön kiszívhatja az ellenfele vérét, és a végsőkig kimerítheti. A vége az lesz, hogy kapitulál. A hétköznapokban általában megvonják a vállukat az emberek, és arra kérik önt, hogy hagyják abba a parttalan vitatkozást, mert ennek így semmi értelme. Például:

- Jól van, mindegy, hagyjuk a fenébe az egészet. Nincs kedvem vitatkozni. Inkább gyere, nézzük meg, milyen visszajelzéseket kaptunk a legutóbbi ...

5. Kegyelmdöfés

Ön győzött. De ez természetesen nem elég, nem megfelelően kielégítő. Ha az ellenség visszavonul a csatatérről, az önnek csak félgyőzelem. Az igazi diadal a teljes megsemmisítés. Ezért ön semmiképpen ne mosolyodjon el ilyenkor, ne veregesse meg az illető vállát, ne szóljon egy-két biztató szót, ne hívja meg egy kávéra, mert ilyet csak a gyenge lúzerek csinálnak. Menjen torokra, semmisíítse meg az ellenséget! Amikor az már kijelentette, hogy nem akar tovább vitatkozni, tehát kapitulált, akkor ön még rúgjon bele egy utolsót. Tegyen egy diadalmas, kioktató megjegyzést, amellyel nyilvánvalóvá teszi, hogy ön a győztes, és nem köt kompromisszumot. Jaj a legyőtötteknek. Például:

- Gondoltam, hogy nem lesz sok komoly mondanivalód ebben az ügyben. Hát mindegy, akkor tényleg hagyjuk a fenébe.

Ha ezt azt ötlépéses rutint elsajátítja, állhatatosan gyakorolja és eredményesen alkalmazza, akkor elmondhatja magáról, hogy ellenszenves, arrogáns, pökhendi ember. Talán még az elviselhetetlen címet is kiérdemli. Sikerrel vált ki viszolygást egyesekből és félelmet másokból. Kerülni fogják, nem szereti senki. Ez persze nem jut el önhöz, mert senki nem meri megmondani önnek. Az igazi profik szerencsére annyira el vannak telve magukkal, hogy mindezt észre sem veszik, úgyhogy boldog elégedettségben élnek, amíg meg nem halnak.