Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Édes fiam, a pokolra fogsz kerülni

Egy gazdagon illusztrált, amerikai képes mesekönyv részletesen leírja, hogyan kerülhetnek a kisgyerekek a pokolra.

Az amerikai Tennessee államban egy kiadó, a Puritan Publications of Tennessee, olyan könyvet jelentetett meg, amelyik sikeresen csinál szorongó depresszióst, rettegő, megfélemlített szerencsétlent a gyerekekből. A legsikeresebb szülők akár tartós  ágybavizlésre is szoktathatják a kicsiket. A kimondottan 5 - 9 éveseknek szóló képes mesekönyv arról szól, hogy mi történik a gyerekekkel, amikor a pokolba kerülnek.

A könyv címe "A ketrec (The Cage)". Sok hasznos és nélkülözhetetlen tudnivalót tartalmaz a világról.  A pokolban - tudhatják meg az 5- 9 éves olvasók vagy nézegetők - örök tűz ég, és soha többé nincs belőle kiút. Ott fognak perzselődni és szenvedni az idők végezetéig. Meg is érdemlik, hiszen minden gyerek eredendően bűnös. Úgy kell nekik.

A derék szerző bemutatja, hogy a gyerekek is a pokolra kerülnek

A derék szerző bemutatja, hogy a gyerekek is a pokolra kerülnek

"Verem, verem, verem, majd beleszakadok"

Azok a gyerekek ugyanis, akiknek a szeretetre méltó, törődő szülei megveszik ezt a kiadványt, megtudhatják, hogy ők bizony eleve bűnösök. Márpedig a bűnösök - hacsak meg nem váltja őket a hit - a pokolba kerülnek. Ez a könyv szerencsénkre külön hangsúlyt feketet néhány alapvető nevelési tanácsra. Ilyen például az, hogy a megfelelő mennyiségű veréssel meg lehet menteni a gyereket a pokol tüzétől. Ezt természetesen a megfelelő bibliai idézettel is alátámasztja:

Példabeszédek 23:13 "Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal".
Példabeszédek 23:14 "Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki".

A lelkiismeretes szülő tehát veri a gyerekét, mint a répát, a jó gyerek pedig akkor is jelentkezik a verésre, ha a szülő esetleg aznap elfelejtené. Hadd tegyek itt közzé egy hevenyészett fordítást néhány mondatról, amik ebben a modern, huszonegyedik századi alapműben szerepelnek:

…A pokol nem olyan hely, ahol jól érezhetitek magatokat. A pokol nem olyan hely, ahol a barátok összejönnek bulizni. A pokol tüzes kemence, amelybe azok kerülnek, akik bűnben halnak meg, anélkül, hogy Jézus megváltaná őket. A pokolra került emberek örökre ott maradnak, és nincs lehetőségük megkönnyebbülni, mert Isten nem kegyelmez meg nekik, és nem sajnálja meg őket”.

A kisgyerekek is megérdemlik

Létezhet persze olyan gyerek, aki ilyenkor megátalkodott módon ravaszkodni kezd. Azt gondolhatja, hogy a pokolba csak a felnőttek kerülhetnek, és hogy ő mint gyerek még nem tehet semmiről. Ez a hiánypótló kiadvány azonban eloszlatja az ilyen hiábavaló reményeket:

Ki kerül a pokolba? Minden Ádám bűnében született ember a pokolra kerül, aki nem Jézusba helyezi a bizalmát. […] A kamaszok is a pokolra kerülnek, és még a kicsi gyerekek is a pokolra kerülhetnek. Ne feledjétek: a kicsi gyerekek is elég nagyok ahhoz, hogy a pokolra kerüljenek.

A rossz gyerek egy ketrecbe zárva belezuhan a pokol tüzébe

A rossz gyerek egy ketrecbe zárva belezuhan a pokol tüzébe

A szerző előszót is intéz a szülőkhöz. Ebben többek között ilyeneket ír:

„Jobb, ha a gyerekeknek rémálmaik lesznek, […] mint ha a pokol rémálmainak valóságát kell megélniük. […] Tanítsátok meg a gyermekeiteknek a poklot és Isten haragjának erejét! Tanítsátok meg nekik, hogy egy szellemi ketrecben ülnek, amely a pokol tüze fölött leng!

Ez az ember, aki láthatólag otthonosan mozog e gyermekpszichológiában, a YouTube-on személyesen is elmagyarázza, miért nagyon fontos ez az egész. Kifejti, hogy minden gyereknek el kell magyaráznunk a pokol szenvedéseit. Tudniuk kell, mert ha nem vigyáznak, ők is oda fognak kerülni.

Hadd hangsúlyozzam: ez a könyv idén jelent meg a világ egyik legfejlettebb, leggazdagabb, legfelvilágosultabb, legliberálisabb országában. Meg lehet rendelni e-book-formátunmban 3 dollár 99 centért.