Itt talál meg engem:

Twitter icon
Facebook icon
Flickr icon
Google+ icon
LinkedIn icon
RSS icon

Bemutatkozás

Mártonffy András - életvezetési tanácsadó, tréner

Mártonffy András

Mártonffy András

Ki vagyok én? Elsősorban sokat látott ember. 1972-ben születtem, és  rendszerváltás évében érettségiztem. Azóta pedig nagyon sok mindent csináltam. Tanultam angol nyelvet, pedagógiát, újságírást és humánpolitikát, tréningezést. Voltam angol nyelvtanár, újságíró, egy kereskedőcég nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, aztán valamikor az ezredforduló környékén belevágtam a tréningezésbe és tanácsadásba.

Ezt azóta is csinálom. Óriási mennyiségben tartottam meg különböző üzleti tréningeket mindenféle szervezeteknek – a minisztériumoktól és önkormányzatoktól kezdve a kisvállalkozásokon és a szakszervezeteken át a multinacionális cégekig mindenkinek. Annyi emberrel találkoztam, annyian fordultak hozzám segítségért, és annyian öntötték ki nekem a szívüket, hogy az már statisztikai mennyiségűnek sem utolsó.

Eközben fokozatosan  egyre inkább a személyes és csoportos életvezetési tanácsadás lett a szívügyem. Az elmúlt évtizedekben a magánéletemben is olyan rengeteg minden történt velem, hogy bőséges muníciót szereztem ehhez a munkához. Láttam születést, halált, boldogságot, betegséget, nyomort és jómódot, fölneveltem két gyereket, és eltemettem sok felnőttet. Az ilyen emberre mondják, hogy bőséges az élettapasztalata. Ha pedig valakinek ebből a valutából sok van, az szerencsés ember. Beválthatja mások segítésére, és ő maga is megélhet belőle.

A sok tapasztalat kötelezettségekkel is jár. Az ugyanis luxus, hogy valakinek ennyi információ áll rendelkezésére a világról, és mégsem kezd vele semmit. Minél többet láttunk az életünkben, és minél többet fizettünk ezekért az élményekért, annál inkább kötelességünk, hogy megpróbáljunk valamiféle bölcsességet felhalmozni. Ez aztán vagy sikerül, vagy nem.

Hogy sikerült-e, azt mások döntik el. Azok, akik a tanácsunkat kérik, és megbíznak bennünk. Aki leél néhány évtizedet anélkül, hogy tanulna a saját életéből, az fontos dolgokról marad le. Én nagyon igyekszem, hogy minél többet kihozzak ebből a néhány évtizedből. Ennek szerves része az is, hogy a tapasztalataimból minél többet másoknak is átadhassak.